Астреко Моторс подписа договор с Moto Morini

Новата за българския пазар мотоциклетна марка ще бъде представена за първи път пред  широката публика по време на MOTO EXPO 2024 през април

Компанията ни Астреко Моторс ЕООД подписа ексклузивен договор с италианския производител на мотоциклети Moto Morini. Така ставаме официален представител на тази нова за българския пазар марка. Астреко Моторс е част от Астреко Холдинг ЕАД, в чийто състав влизат компании с над 30-годишен опит в автомобилния и мотоциклетния бранш. Първият шоурум на Moto Morini в България отвори врати в „Астреко център“ на ул. „Челопешко шосе“ 40 в София.

Историята на марката започва преди 87 години в Болоня, а централата ѝ днес се намира в в Триволцио.

От октомври 2018 г. италианският производител е част от Zhongneng Vehicle Group, която прави значителни инвестиции в разработването и усъвършенстването на нови и настоящи модели и разширяването на гамата. През същата година се подготвя и мотоциклетът 650cc X-CAPE.

Днес в гамата на марката присъстват три модела в лицето на забавния и атрактивен приключенски мотоциклет X-CAPE, допълнен от „голия“ спортен SEIEMMEZZO STR и от елегантния „скрамблер“ SEIEMMEZZO SCR. Съвсем скоро към тях ще се присъедини и новата „къстъм“ машина CALIBRO, играч, който е отвъд правилата и ще се хареса на непокорните духом.