Moto Morini Calibro – задава се нов къстъм

След като разшири границите си с откриването на клон в Калифорния, Moto Morini увеличава своите хоризонти. С Calibro италианската марка се завръща в сегмента на къстъмите. Моделът е с младежки дизайн, силна индивидуалност, а в облика му се усеща вдъхновение от американските мотоциклети.

Името Calibro подчертава счупването на всички съществуващи стереотипи. Мотоциклетът е идеален за всекидневни пътувания за всички, които търсят лесен за каране и управление мотоциклет с подчертано агресивен стил. В същото време машината лесно се адаптира към начина на живот на притежателя си. Тя предлага много допълнителни възможности за персонализиране според предпочитанията на ездача.

Внушителен метален резервоар, LED светлини с характерното за Moto Morini оформление – всичко това е част от природата на Calibro.

Моделът ще предлага вълнуващо изживяване при каране. Двигателят е типичният за гамата на марката редови 2-цилиндров, но е преработен специално за този мотоциклет. Предава приятни пулсации при езда, но работи гладко и е лесен за поддръжка, тъй като крайното му задвижване е със зъбен ремък.

Calibro e приятен е за каране поради релаксиращата позиция на седалката си. Мотористът има възможност да настройва позиция на стъпенките за краката според индивидуалните предпочитания.

Шасито е със здрава стоманена двойна опора и обхваща силовото предаване. Мотоциклетът е с безкамерни алуминиеви колела от 18″ отпред и 17″ отзад. Двойният заден амортисьор балансира мощния дизайн на Calibro със своя ретро стил.

Декорираната с контрастни шевове седалката се сваля в задната си част. Височината ѝ от едва 720 мм осигурява безопасност и комфорт на всички ездачи.

Водачът контролира превозното средство чрез аналогова апаратура, интегрирана с цифров дисплей. Лостовете на кормилото и електрическите блокове са проектирани специално за Calibro и се отличават от останалите продукти на Moto Morini.

Мотоциклетът ще се предлага с две версии на мощността – с пълна и с ограничена до 35 кВт за категория A2.

Класическият вариант е допълнен и от предлагания стандартно с твърди дисаги и ветрово стъкло Bagger.

Технически характеристики

Размери (дължина x ширина x височина): 2250 x 890 x 1200 мм.

Клиренс: 1490 мм

Маса, незареден: 200 кг

Височина на седалката: 720 мм

Обем на резервоара: 15 л

Шаси: двойна стоманена рамка, люлеещо се рамо от стомана.

Спирачна система: Отпред- единичен диск 320 мм, плаващи апарати, 2 бутала, отзад – единичен диск, 255 мм, еднобутален плаващ апарат.

Окачване: Отпред – вилка 41 мм, ход 140 мм. Отзад – двоен амортисьор, ход 110 мм, регулируем за предварително натоварване на пружината

Двигател: двуцилиндров, редови цилиндъра, 4 тактов, DOHC 8 клапана, инжекционна система: BOSCH EFI, максимална скорост 170 км/ч, течно охлаждане.