Мoto Morini стъпи на българския пазар

Една от най-старите италиански мотоциклетни марки, оцеляла и до днес, предлага 3-годишна гаранция и безкомпромисно качество

Снимки: Тони Тончев, tontonbg@gmail.com
От ляво на дясно: Костадин Грозданов, изп. директор на Astreco Holding, Десислава Бацанова, мениджър маркетинг и PR, Димитър Пашев, продуктов мениджър

„С Moto Morini отваряме нова страница в 32-годишната история на нашите компании, и страницата се казва „una storia italiana”. Така започна пресконференцията по повод стъпването на марката на българския пазар. Събитието се състоя на щанда ни, подготвен за MOTO EXPO 2024 в София.

„Избрахме марката, която ни впечатли с интересната си история, със славното си спортно минало и разбира се с безкомпромисното качество на продуктите си“, сподели Костадин Грозданов, изпълнителен директор на „Астреко холдинг“, част от чието портфолио е компанията ни „Астреко Моторс“, вече официален представител на Moto Morini за българския пазар.

Всички мотоциклети в гамата на Moto Morini са изключително бързи – развиват максимална скорост от 170 км/ч. Двигателите са 650-кубикови, наричани от производителя „шест и половина“, с максимална мощност 60 к.с. и отговарят на екологичния стандарт Евро 5. Радват се на безпрецедентната в мотоциклетния бранш 3-годишна гаранция. Цените започват от 13 990 лв. с ДДС.

„До края на следващата годината гамата на Moto Morini ще разполага с общо седем модела от различни категории. Те също ще бъдат със спортни характеристики и ще се отличават с високото качество, типично за производителя. Един от новите модели ще е с X-Cape с 1200-кубиков V-образен двигател“, заяви Димитър Пашев, мениджър мотоциклетна гама в представителството.

Марката е създадена през 1937 г. и нейният първи мотоциклет е вдъхновен от германската легенда DKW RT. Очаква се поетапно обновената гама да дебютира и на българския пазар.

„Разполагаме с регистрирани демо-мотоциклети, предназначени за тестови шофирания“, заяви Димитър Пашев непосредствено след официалното представяне.

Moto Morini ще достига до крайни клиенти чрез мрежата на „Бултрако Моторс“, оторизиран дилър и на автомобилите и мотоциклетите от небезизвестните  брандове Honda и Subaru.

Съвременната гама на марката се състои от три модела, като всички до един представени на щанда на Moto Morini на Moto Expo 2024 в София. Изложението отвори врати тази събота, 20 април, и приключва на 23 април, вторник.